Desery ze schładzarki
W okresie wakacyjnym, gdy żar leje się z nieba, a słońce mocno praży, najlepiej sprawdzają się chłodzone desery. Sernik na zimno, pudding czy tiramisu idealnie wpisują się w upalne, letnie podwieczorki, do pary z orzeźwiająca, mrożoną herbatą.
Sernik na zimno jest w dodatku bardzo łatwo przygotować. W internecie znajdziemy niezliczoną ilość przepisów na to ciasto, w przeróżnych wariacjach smakowych. Doskonale pasuje on bowiem do niemal wszystkich owoców, dlatego też możemy przyrządzić go w wersji truskawkowej, cytrynowej, pomarańczowej, a nawet winogronowej. Najważniejsze jest w każdym razie, by pamiętać o włożeniu go do schładzarki.
Tiramisu jest deserem raczej klasycznym, nie występuje w tylu różnych odmianach, co sernik na zimno. I choć przyrządzić go nieco trudniej, zdecydowanie warto to zrobić – smak wynagrodzi nam wszelkie trudy przygotowań. Należy jednak pamiętać, by włożyć go do schładzarki, gdy akurat nie będziemy go serwować – w temperaturze pokojowej straci bowiem swoje właściwości i pogorszy się jego konsystencja, a także smak.
kluczowe frazy: Niezawodny sterownik schładzarki do mleka, Dochodzenie odszkodowań górniczych w Koninie, środek tezauryzacji, krzem sieć krystaliczna