Zabawa kolorami #warsztaty

Dzisiaj proponuj臋 zabaw臋 kolorem.

Potrzebne b臋d膮: lakiery do paznokci (pro艣ba do Mam), plastikowe opakowanie (potem do wyrzucenia), woda i szklane naczynie, kt贸re b臋dziemy ozdabia膰 (szklanka, talerzyk, lub zwyk艂y s艂oik) – fot 1. Zaczynamy. Na wod臋, nalan膮 do pojemnika, nalewamy kolejno lakiery do paznokci (im wi臋cej kolor贸w, tym lepiej). Powstanie kolorowa warstwa, unosz膮ca si臋 na powierzchni wody – fot.2. Szklane naczynie k艂adziemy na kolorowej powierzchni, delikatnie obracaj膮c- fot.3. Najbezpieczniej w艂o偶y膰 d艂o艅 do naczynia i obraca膰( mo偶na u偶y膰 r臋kawiczek). Pokolorowane naczynie- fot.4 odstawiamy do wyschni臋cia, najlepiej na foli臋. Nie musimy kolorowa膰 ca艂ego naczynia. Mo偶emy, np. tylko doln膮 cz臋艣膰, w贸wczas do schni臋cia ustawiamy do g贸ry nogami.聽Jakie b臋dzie przeznaczenie ozdobionego przedmiotu?. Do wyboru: wazonik, lampion na balkon, podstawka (w przypadku talerzyka). Sami zdecydujcie.

Pozdrawiam kolorowo. Ania

Realizacja projekt贸w Stowarzyszenia Sportowego 鈥濧ltius鈥 we Wroc艂awiu jest mo偶liwa dzi臋ki 艣rodkom finansowym pochodz膮cym z Gminy Wroc艂aw i wsparciu Prezydenta Wroc艂awia 鈥 Pana Jacka Sutryka.